АМИН ҚЫШҚЫЛЫ АСҚАРУ БЕЛГІЛЕРІМЕН күресуге көмектеседі
L-цистеин аминқышқылы похмельдік белгілермен күресуге көмектеседі. Хельсинки университеті мен Шығыс Финляндия университетінің ғалымдары өз зерттеулерінің нәтижелері бойынша осындай қорытындыға келді.
Зерттеу барысында қатысушыларға плацебо немесе алкоголь ішкеннен кейін белсенді ингредиенті 600 мг немесе 1200 мг болатын L-цистеин таблеткасы ұсынылды. Таблеткаларда витаминдер де болды. Қатысушылар алкоголь мен қандағы алкоголь метаболиттерін өлшеді. Алкоголь ішкеннен кейін келесі күні таңертең зерттелушілер сауалнама толтырды, олар қаншалықты ауыр асқыну белгілері болғанын бағалау үшін қолданылды.
L-цистеин ацетальдегидпен, этанол метаболитімен әрекеттеседі, ол улы болып табылады және көптеген похмельдік белгілерді тудырады. «Зерттеу барысында L-цистеин мен похмельді белгілердің төмендеуі арасындағы байланыс анықталды. Іліністің барлық белгілері бойынша бірдей әсер байқалды - L-цистеин бас ауруы, жүрек айнуы, стресс, мазасыздықты азайтты », - деп атап өтті Хельсинки университеті.
Олар L-цистеин сияқты қарапайым амин қышқылының асқазанды жеңуге көмектесетінін анықтаған әлемдегі алғашқы зерттеу екенін атап өтті. Бұл зат лосось филесінде, тауықта, жұмыртқада, грек жаңғағында, сиыр сүтінде, көк бұршақта және басқа тағамдарда болады.
Дереккөз: ТАСС жаңалықтар агенттігі